PORCHETTA

Porchetta - low FODMAP opskrift

Porchetta er perfekt gæstemad, og så er det faktisk ret simpelt at lave. Man kan forberede det aftenen før, så man på dagen bare skal sætte stegen i ovnen, og vente til den er færdig. Den skal have en del tid i ovnen, og imens breder sig en fantastisk duft i hele huset. 

Man skal måske lige være opmærksom på, at porchetta laves af svineslag, der er et ret fedt stykke kød. Man kan rulle svineslaget rundt om en svinemørbrad, så man får mere kød uden fedt, men jeg synes ikke det er nødvendigt.

Jeg købte mit svineslag hos en økologisk slagter, der også var så sød at skære den op og ridse sværen, så jeg bare skulle tilføje mine urter og lægge den i ovnen.

Ingredienser:

  • 1 svineslag
  • Friske urter (jeg brugte rosmarin, timian, persille og basilikum)
  • Hvidløgsolie
  • Salt og peber (brug eventuelt groft havssalt)

Fremgangsmåde:

Blend de friske urter med hvidløgsolie, så det får en ensartet konsistens, nærmest som en pesto. Hvis du har en morter får du umiddelbart et bedre resultat end i en blender, men det gør ikke den store forskel.

Læg dit svineslag ud på køkkenbordet og rul det helt ud.

Smør nu indersiden af svineslaget med din urteblanding og drys lidt salt og peber hen over.

Rul svineslaget så stramt sammen som muligt, og bind den sammen med kødsnor.

Gnid nu sværen med salt, så den bliver sprød i ovnen.

Sæt stegen midt i ovnen i et ovnfast fad på varmluft 75°. Du skal beregne et par timers tilberedning, alt efter stegens størrelse. Min var færdig efter 2,5 timer. Stegen bør have en kernetemperatur på minimum 75° før den er færdig.

Jeg lod stegen stå i ovnen ved 75°, indtil kernetemperaturen nåede op på 65°. Så satte jeg ovnens grilleffekt til for at sikre, at sværen blev sprød. Det er ikke sikkert, at det er nødvendigt i en anden ovn. Da kernetemperaturen nåede 75° tog jeg stegen ud af ovnen, og lod den hvile.

Glæd dig – det er simpelthen det lækreste kød!

Mums!


PRØV OGSÅ
RAGÙ MED VILDT
RABARBERSAFT
CHICKEN TIKKA MASALA
SHEPHERD’S PIE