RABARBERSAFT

Rabarbersaft - low FODMAP opskrift

Rabarbersaft er super lækkert om sommeren, og så er det virkelig nemt at lave. Min mor har en masse lækre rabarber i sin have, og jeg havde fået lov til at plukke så mange, jeg kunne bære, sidst jeg besøgte hende. Jeg kom hjem med favnen fuld af rabarber og fik lyst til at bruge nogle af dem til saft. Denne saft kan drikkes ufortyndet, men det er også rigtig lækkert at blande lidt danskvand i, for at give lidt ekstra friskhed. Den er sikkert også rigtig lækker til drinks, men det har jeg stadig i vente. Jeg brugte også lidt frisk ingefær i min saft, men man kan sagtens undvære, hvis man ikke har den store ingefær-lyst.

Ingredienser:

  • 500 gr. friske rabarber
  • 4-5 cm frisk ingefær
  • 1/2 citron, saft og skal
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl. rørsukker
  • 1 l. vand

Fremgangsmåde:

Skyl rabarber godt, og skær i mindre stykker. Put dem op i en gryde, hvor alle ingredienserne skal blandes.

Skræl ingefæren og put i gryden.

Pres saften af den halve citron i gryden og put også selve citronen med i gryden.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem lige kort med noget af rørsukkeret for at dele kornene op.

Tilsæt nu rørsukker og vand.

Giv blandingen et kort opkog. Når det koger, skruer du ned for blusset, og lader det simre i 10 minutter.

Hæld nu saften gennem en si op i en ren skål, og lad den køle helt ned, inden den kommer på flaske. Hvis man ikke vil have en ufiltreret frugt, kan man lade saften passere gennem et rent viskestykke.

Husk, at rengøre flaskerne til saft ordentligt! Man bør desinficere flaskerne med kogende vand, men der er efterhånden en del, der overlader desinficeringen til opvaskemaskinen – og det går sikkert også.


PRØV OGSÅ
INGEFÆRMARMELADE
KNÆKBRØD
TOMATSALAT
FORÅRSLØG OG PORRER