FOCCACIA MED OLIVEN

Foccacia med oliven - low FODMAP opskrift

Oliven for mig siger sommer og sol, og det samme gør et virkelig lækkert foccacia. Denne sommer går turen ikke til Italien, men derfor kan man jo altid drømme sig væk med dette brød og et dejligt glas vin.

Det er super nemt at lave, og man jo altid prøve at tilsætte andre lækkerier, hvis man ikke er så vild med oliven, eksempelvis kapers, soltørrede tomater eller måske bare lidt citronsaft.

Ingredienser:

  • 250 gr. sigtet speltmel, økologisk
  • 1 tsk. salt
  • 30 gr. gær
  • 1 stort skvæt olivenolie til dejen
  • ca. 200 ml. koldt vand
  • 100 gr. økologiske oliven (jeg brugte grønne, men vælg dine favoritter)
  • Olivenolie til at hælde over brød (en god, økologisk én)
  • Havsalt
  • Frisk rosmarin

Fremgangsmåde:

Start med at blande gæren ud i noget af vandet.

Hak oliven groft.

Bland så mel, salt og oliven.

Tilsæt olivenolien til dejen og hæld gær med vand i. Tilsæt derefter vand lidt efter lidt mens du ælter det sammen.

Lad nu dejen hæve 1-2 timer et lunt sted.

Tænd så ovnen på 230° varmluft.

Når dejen er hævet, forer du en bradepande med bagepapir og placerer din dej deri. Tryk dejen ud, så den fylder hele bradepanden.

Hæld nu olivenolie over (og her skal ikke spares) sammen med rosmarin og havsalt (og her skal heller ikke spares).

Så bruger du fingrene til at lave fordybninger i dejen inden du sætter bradepanden i ovnen. Bag i ca. 20 minutter.

Mums!

Foccacia med oliven - low FODMAP opskrift


PRØV OGSÅ
RAGÙ MED VILDT
SPAGHETTI BOLOGNESE
PANNA COTTA MED SALTKARAMEL
SPAGHETTI MEATBALLS