PANNA COTTA MED SALTKARAMEL

Panna cotta med saltkaramel - low FODMAP opskrift

Panna cotta er min yndlingsdessert! Den er så nem at lave, den kan varieres i det uendelige og så smager den bare fantastisk. Den er helt genial hvis man får gæster på en hverdagsaften, hvor det kan være lidt svært at nå det hele, for den skal gerne laves dagen før, så den nå at sætte sig ordentligt. 

Jeg lavede denne version med saltkaramel, og det var sindssygt lækkert. Opskriften er til 4 mindre portioner, men da den er ret koncentreret i smagen, behøver man ikke en stor portion. Drik et glas lækkert dessertvin eller portvin til, og så er der ikke et øje tørt.

Ingredienser panna cotta:

  • 250 ml. laktosefri fløde
  • 1,5 blad husblas
  • 1 stang vanilje
  • 60 gr. rørsukker

Ingredienser saltet karamel:

  • 100 gr. rørsukker
  • 0,75 ml. fløde
  • 25 gr. smør
  • Havsalt til smag

Fremgangsmåde:

Læg husblas i en skål med koldt vand.

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt af rørsukkeret, så kornene bliver skilt ad.

Put fløde, rørsukker og vanilje i en gryde, og bring blandingen op til lige under kogepunktet under omrøring.

Tag gryden af blusset, og tilsæt den udblødte husblas.

Pisk, indtil husblassen er helt smeltet.

Lad massen stå lidt og køle af, inden du hælder på glas. Dette gør, at vaniljekornene ikke blot lægger sig i bunden, men fordeler sig i hele panna cotta’en.

Stil portionerne i køleskab i mindst 4 timer, og gerne natten over.

Når panna cotta’en er stivnet, kan du lave din saltkaramel.

Varm fløden op i en gryde, og stil til side.

Smelt sukker på en pande. Pas på, at den ikke brænder på – det går rigtig stærkt.

Tag panden af varmen, og tilsæt fløden lidt efter lidt. Det er vigtigt at blive ved med at røre.

Tilsæt smør, og rør indtil det er helt smeltet.

Smag til med havsalt.

Lad saltkaramellen køle lidt ned inden den hældes på panna cotta’en, så panna cotta’en ikke smelter.

Sæt portionerne i køleskabet en halv times tid.

Server med lidt hakket hasselnød – mums!


PRØV OGSÅ
VANILJEKRANSE
GLUTENFRI MORMOR-PANDEKAGER
CHEESECAKE MED LIME
JORDBÆRKOMPOT MED KNAS