TOMATSALAT

Tomatsalat - low FODMAP opskrift

Tomatsalat er jo lidt af en klassiker, der aldrig går af mode. Efterhånden er jeg blevet præsenteret for både virkelig gode udgaver og har også måtte spise mig igennem nogle mindre gode.

Da min kæreste og jeg var på ferie i Italien fandt vi en aften et lille lokalt Trattoría. Vi bestilte halvt i blinde fra menukortet, og jeg smagte den aften cuttlefish (en art blæksprutte) for første gang. Til min cuttlefich serverede restaurantens mama den lækreste tomatsalat med frisk salvie. Mums! Deres udgave bestod bare af friske cherrytomater og frisk salvie, med lidt olivenolie henover. De tomater man kan købe i Danmark smager desværre bare ikke lige så godt som i Italien, og derfor har jeg tilføjet lidt, for at få den bedste smag frem.

Ingredienser:

  • Friske cherrytomater, gerne forskellige art, størrelse og farve
  • Frisk basilikum
  • Frisk salvie

Ingredienser marinade:

  • En god jomfruolivenolie (hvis man foretrækker lidt hvidløgssmag i sin dressing, kan tilføje et par dråber efter smag), 3 spsk.
  • Frisk salvie, bare et par plade
  • Friskkværnet salt og peber

Fremgangsmåde:

Skær cherrytomaterne i halve.

Vask og pluk frisk basilikum og frisk salvie. Hvis salviebladene er meget store, kan det være en god idé lige at skære dem i mindre stykker. Bland tomat og krydderurter sammen i en skål.

Hak eller stød frisk salvie, og bland sammen med olivenolie (og eventuel hvidløgsolie) og tilsæt salt og peber.

Dryp marinaden hen over tomater og krydderuter, og så er din salat klar.

Mums!


PRØV OGSÅ
INDISK INSPIRERET SALAT
RABARBERSAFT
SNAPS
HVIDLØGSOLIE