SNAPS

Snaps - low FODMAP opskrift

I min familie har vi altid haft tradition for at lave vores egne frugtsnaps op til jul. Desværre er de fleste frugter man normalt anvender til snaps, ikke tilladt på en FODMAP diæt. Derudover bruger min familie honning til at søde snapsene med, og det duer heller ikke. Jeg har dog ikke i sinde at gå glip af de gode snapser til diverse julefrokoster med familien, og derfor har jeg sat mig for at kreere nogle snapse, der kan indgå i en FODMAP diæt.

Jeg har sat 3 snaps over i dag, og de skal trække så længe som muligt, minimum 1 måned. Jo længere tid de får lov til at stå med ingredienser, des mere smager de selvfølgelig af andet end alkohol – og det er den bedste slags snaps i min verden! Man skal smage en snaps til undervejs, så derfor kan smagen udvikle sig en del mens processen skrider frem.

Da snapsen skal stå og trække med så mange ingredienser som muligt, har jeg brugt 3 forskellige flasker á 70 cl., der har et tætsluttende låg. Man kan også bare bruge en syltekrukke, så længe låget slutter helt tæt. Til de 3 flasker havde købt 2 flasker god vodka, og det passede perfekt med mængden. Hvis man ikke putter lige så mange ingredienser i til at starte med, skal man måske købe mere vodka.

SNAPS MED JORDBÆR OG FRISK TIMIAN

Ingredienser til jordbærsnaps:

 • 1 bakke friske jordbær
 • 1 mellemstort bundt frisk timan
 • 1 vaniljestang
 • 2 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde jordbærsnaps:

Vask jordbær og timian godt. Hak jordbærrene i mindre stykker. Flæk vaniljestangen på langs, men skrab ikke kornene ud.

Put jordbær, timian og vaniljestang i den beholder, hvor det skal stå og trække, og hæld sirup hen over. Slut af med at fylde så meget vodka i beholderen der er plads til, men lad der være lidt ekstra plads, hvis det er nødvendigt at tilsætte flere ingredienser undervejs.

Stil et køligt, uden direkte sollys.

JULESNAPS MED APPELSIN OG KANEL

Ingredienser til julesnaps:

 • 2 økologiske appelsiner
 • 3-4 stænger kanel, alt efter størrelse
 • 1 vaniljestang
 • 2 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde julesnaps:

Vask appelsiner godt og skær dem i mindre stykker. Fjern eventuelt noget af det hvide, der kan være i midten af appelsiner, da det har en bitter og kedelig smag.

Flæk vaniljestangen på langs, men skrab ikke kornene ud.

Put appelsiner, kanelstænger og vaniljestang i den beholder, hvor det skal stå og trække, og hæld sirup hen over. Slut af med at fylde så meget vodka i beholderen der er plads til, men lad der være lidt ekstra plads, hvis det er nødvendigt at tilsætte flere ingredienser undervejs.

SNAPS MED INGEFÆR OG CHILI

Ingredienser til ingefær/chilisnaps:

 • 1 hel ingefærrod, skrællet
 • 2-4 friske chilier, alt efter styrke og hvor stærk man ønsker snapsen skal være. Husk her, at også ingefær kan virke lidt “stærkt”
 • 2 spsk. ahornsirup

Fremgangsmåde ingefær/chilisnaps:

Skræl ingefær, og skær i mindre stykker. Vask chilierne godt, og skær toppen af dem.

Put ingefær og chili i den beholder, hvor det skal stå og trække, og hæld sirup hen over. Slut af med at fylde så meget vodka i beholderen der er plads til, men lad der være lidt ekstra plads, hvis det er nødvendigt at tilsætte flere ingredienser undervejs.


PRØV OGSÅ
INGEFÆRMARMELADE
KNÆKBRØD
RABARBERSAFT
VANILJEKRANSE