INDISK INSPIRERET SALAT

indisk-salat

Indisk mad kan jo være ret tungt, og derfor er det rart med noget tilbehør, der tilfører noget friskhed. En salat kan jo varieres i uendelighed, så derfor kan du undlade eller tilføje ingredienser præcis som du har lyst til.

Som sædvanlig er der en del krydderier i denne indiske salat. Hvis du ikke lige har skabet fuld af diverse indiske krydderier, kan du sagtens udelade eller erstatte med noget andet. Det kan være dyrt at fare ud og købe det hele ind på en gang, men jeg har efterhånden fået opbygget et godt lager, fordi jeg køber ind lidt efter lidt, og når jeg lige støder på nogle spændende, nye krydderier, jeg ikke har i forvejen. Det giver virkelig det ekstra til madlavningen, og gør det mere overskueligt, at gå i gang med nye retter.

Jeg har med vilje ikke angivet mængder ved salaten, for man kan nemt vælge mere eller mindre af de forskellige ingredienser, alt efter hvad man selv foretrækker. Spring ud i det og vær ikke nervøs for, at det går galt. Alle ingredienserne i denne salat smager jo godt i sig selv, så mængder handler bare om, hvad du selv bedst kan lide.

Ingredienser salat:

  • Vårsalat
  • Bredbladet persille
  • Mynthe
  • Cherrytomater i forskellige farver
  • Agurk
  • Gulerod
  • Fennikelfrø
  • Sennepsfrø
  • Olie til stegning (jeg brugte sesamolie)

Ingredienser dressing:

  • Ca. 100 ml. laktosefri yoghurt
  • Saft af 1 lime
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 tsk. garam masala
  • Havsalt
  • 1/2 spsk. hvidløgsolie

Fremgangsmåde:

Start med at stege fennikelfrø og sennepsfrø i sesamolie og læg til siden.

Vask vårsalat, persille og mynthe godt, og riv evt. bladene i mindre stykker, hvis de er meget store.

Skær cherrytomater ud i både halve og kvarte, for at give retten til tekstur.

Skær agurken på tværs, også for at give retten lidt tekstur.

Riv gulerod ved hjælp af gulerodsskrælleren, så der bliver lange, tynde skiver.

Bland grøntsagerne sammen i en skål.

Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til! Måske der skal lidt mere af det ene eller det andet. Det kommer altid an på, hvordan ingredienserne i sig selv smager, hvilket også kommer an på type, årstid og dine egne smagsløg den dag.

Tilsæt dressing til salaten, og drys de stegte fennikelfrø og sennepsfrø over salaten.

Passer perfekt som tilbehør til butterchicken, chicken tikka masala  eller tandoori chicken.


PRØV OGSÅ
SPAGHETTI BOLOGNESE
FLÆSKESTEGSSANDWICH
VINTERSALAT
PORCHETTA