Jeg lavede Chicken Tikka Masala til aftensmad, og da jeg ikke havde været nærig med de varme krydderier, fik jeg lyst til at lave en lille kølende sauce til. Traditionelt serverer man som regel en raita til indisk mad, men en rigtig raita indeholder også chili, og det var jeg ikke lige i humør til. Så jeg lavede en lidt mere stille og rolig variant, der stadig smager fantastisk, mens den køler mod den varme ret.
Ingredienser:
- 1 dl. laktosefri yoghurt
- ½ dl. laktosefri mælk
- 1 håndful friske mynteblade
- 4-5 cm. agurk, fintsnittet
- 1-2 tsk. spidskommen
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
Fremgangsmåde:
Bland laktosefri mælk og yoghurt i en skål. Konsistensen skal være ret tynd.
Snit agurk fint og hak myntebladene fint. Tilsæt i yoghurtblandingen.
Smag til med spidskommen, salt og sukker.