Det her er en ret nem version af tandoori chicken, der ikke kræver de helt store dikkedarer. Tandoori chicken laves traditionelt uden sauce, men vi havde dog lyst til en sauce til nogle ris, så jeg lavede lidt mere marinade. Det var rigtig lækkert, men hvis du hellere vil have en mere traditionel version, kan du bare bruge flere lår, eller skalere opskriften til marinaden ned.
Jeg var løbet tør for tandoori masala, så jeg brugte garam masala og paprika. Hvis du vil gøre det rigtig nemt, bruger du bare tandoori masala som det eneste krydderi, men husk som sædvanlig, at tjekke indholdet, så du ikke støder på ubehagelige overraskelser.
Og så til det sædvanlige ved indisk mad: De fleste opskrifter, jeg kommer i nærheden af angiver, at kødet gerne skal marinere natten over. Det giver selvsagt den bedste smag, men hvis du får lyst til tandoori chicken på dagen og ikke lige har forberedt det aftenen før, gør det nok ikke så meget. Lad dig ikke afskrække – du kan altid gemme det med at marinere natten over, til næste gang, du laver retten.
Ingredienser:
- 800 gr. lår fra fritgående eller økologisk kylling
- 4 spsk. hvidløgsolie
- 6 cm. frisk ingefær
- Saften af 1 lime
- 200 ml. laktosefri yoghurt naturel
- 1 tsk. kanel
- 1 tsk.stødt koriander
- 1 tsk. garam masala
- 2 tsk. paprika
- 2 tsk. stødt chili (eller som du kan lide det)
- 2 spsk. sesamolie
- 1 tsk. havsalt
Fremgangsmåde:
Skræl den friske ingefær og blend det til en pasta med hvidløgsolien.
I en skål eller en frysepose blander du yoghurt, ingefærpasta, limesaft, olie og krydderierne med kyllingelår.
Lad marinere i køleskab så længe som muligt. Tag det ud af køleskabet i god tid inden tilberedning.
Hvis du har gang i grillen, er det lækkert at grille lårene, men jeg tilberedte dem i ovnen.
Det gør du ved at forvarme ovnen på 200°. Pak først lårene ind i folie, og tilbered i ovnen i ca. 20 min. Efter 20 min. tager du lårene ud af folien, og tilbereder færdig i ovnen i yderligere 10 min., eller indtil de er færdige.
Hvis du, ligesom jeg, har lavet rigeligt marinade, varmer du det i en gryde mens lårene er i ovnen. Smag til, og tilsæt evt. lidt fløde eller mere salt.
Server med ris, naan, muligvis en salat og en raita. Se selv – det var da nemt!