Det lyder måske lidt spøjst med syltede porrer. Hele idéen udspringer af, at jeg elsker syltede rødløg i en burger, og det duer jo ikke på en FODMAP-diæt. Derfor prøvede jeg kræfter med syltede porrer i stedet for og det er blevet et rigtig godt resultat.
Ingredienser:
- 1-2 porrer (kun den grønne del), alt efter hvor stort et glas du har til rådighed
- 4 dl. eddike
- 1 dl. sukker
- 5 hele peberkorn
Fremgangsmåde:
Bland eddike, sukker og peberkorn, og lad det koge op i en gryde.
Skær porrer ud i ½ cm. tykke skiver.
Skold et glas med tætsluttende låg og put porrer ned i glasset. Hæld eddikeblandingen over porrerne og lad det hele køle lidt af inden du putter låg på. Lad blandingen trække i minimum 6 timer, og det der ikke bliver spist, skal opbevares i køleskab.