GLUTENFRI SPINATBOLLER MED ØL

Spinatboller - low FODMAP opskrift

Her er mit bud på nogle glutenfri boller, der er gode til frokost og madpakken. Jeg har ikke gjort det så meget i glutenfri bagning, nok mest fordi jeg ikke selv er glutenallergiker, og jeg derfor ikke har haft det helt store behov for det.

Derudover har jeg også fundet ud af, at fintsigtet, økologisk speltmel er tilladt på en low FODMAP diæt, og det kan jeg bedre lide at arbejde med.

Selvom jeg ikke er helt habil udi glutenfri bagning blev disse boller dog alligevel ganske gode, og jeg er altid fan af at kunne tilføje lidt ekstra grønsager hvor det er muligt. Man kan selvfølgelig også skifte spinaten ud med gulerod, hvis man ikke tåler spinat.

Ingredienser:

  • 4 dl. glutenfri havremel
  • 2 dl. majsmel
  • 1 dl. glutenfri havregryn
  • 150 gr. frossen spinat, optøet
  • 6 målebæger Husk Fibre (brug den måleske der følger med pakken)
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 3 tsk. natron
  • 3,5 dl. mørk øl (jeg brugte Newcastle Brown Ale)
  • 2 dl. laktosefri yoghurt naturel
  • 3 spsk. olie

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 200° varmluft.

Tryk derefter så meget væde ud af den optøede spinat som muligt.

Bland først øl, olie, yoghurt naturel og spinat i en skål.

Tilsæt derefter salt, sukker og natron.

I en anden skål blandes havremel, majsmel, havregryn og Husk Fibre.

De tørre ingredienser blandes i de våde lidt efter lidt, mens der røres i blandingen.

Brug to skeer til at “sætte” dejen i boller på en plade.

Bollerne bages i ovnen i ca. 40 minutter, indtil de  lyder “hule” når man knipser på bunden.

Mums!


PRØV OGSÅ
TACOS MED OKSEKØD OG BLØDE TACOSKALLER
FOCCACIA MED OLIVEN
RAGÙ MED VILDT
KNÆKBRØD