SPELTBOLLER MED KARTOFLER

Speltboller med kartofler - low FODMAP opskrift

Speltboller med kartofler lyder måske lidt underligt, og det var sådan set heller ikke en opskrift jeg havde gået og funderet over særlig længe. Jeg ville sætte noget dej over i går aftes, så der var lækre, nybagte boller til morgenmaden. Jeg havde en rest majsmel som jeg gerne ville have brugt, og da jeg lige gennemgik køleskabet i samme omgang opdagede jeg nogle kogte kartofler bagerst i køleskabet, som vi ærligt talt havde glemt.

Vi bryder os ikke om at smide madrester ud, og det var selvfølgelig også derfor, vi havde stillet kartoflerne i køleskabet. Der var bare ikke nogen af os, der lige var i humør til at få spist de der kartofler, så jeg besluttede mig for at prøve at bruge dem i dejen til boller.

Resultatet var nogle lækre boller med en lidt anderledes smag, så vi skal nok få brugt vores kartoffelrester igen en anden gang.

Opskriften blev lidt på slump, men jeg har sjusset lidt over mængderne her. Prøv dig frem, og så skal du nok få nogle lækre boller ud af anstrengelserne.

Ingredienser:

  • 250 ml. vand
  • 20 gr. gær
  • 3 tsk. HUSK Fibre
  • 1,5 tsk. salt
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 2-3 kogte kartofler
  • 150-200 gr. sigtet speltmel, økologisk
  • 150-200 gr. majsmel
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Bland gæren op i vandet.

Tilsæt salt, ahornsirup, olie og HUSK Fibre.

Rør det hele godt sammen, og lad stå lidt, mens du maser kartoflerne groft med hænderne.

Tilsæt så kartofler og mel lidt efter lidt, mens du ælter det sammen. Hvis du ikke har en røremaskine kan det være smart at ælte med olie på hænderne (oh yes), så dejen ikke ender med at blive for tør.

Dejen skal slippe hænderne, men ikke være for tør.

Start hævetiden en halv times tid et lunt sted under et klæde, og stil så i køleskabet natten over.

Næste morgen tænder du ovnen på 200° varmluft og sætter derefter dejen i boller, og pensler med et æg.

Bag i ca. 20 minutter til bollerne lyder hule, når du knipser dem under bunden.

Mums!


PRØV OGSÅ
KUNG PAO CHICKEN
HAVREBOLLER
RABARBERTÆRTE MED CRUMBLE
CHICKEN TIKKA MASALA