ØRRED MED SALVIE OG CITRON

Ørred med salvie og citron - low FODMAP opskrift

Min kæreste kom hjem med en hel ørred. Desværre ikke fra en fisketur, hvilket ellers havde været utroligt overskudsagtigt, men når nu supermarkedet har indkøbt lidt anderledes i fiskeadelingen, er det jo altid godt at springe til. 

En hel fisk frem for en filet er simpelthen så lækkert og utroligt nem at lave. Ørred er lækker på grillen, men da vejret ikke var med os den dag, tilberedte vi den i ovnen. Da jeg i øvrigt ikke var klar over, at min kæreste havde tænkt sig at komme hjem med fisk, måtte jeg lidt improvisere, ud fra hvad køleskabet havde at byde på.

Jeg havde noget frisk salvie, og økologisk citron har jeg altid liggende. Derudover havde jeg tilfældigvis noget citronsalt og salviesalt stående bagerst i skabet, som jeg havde købt med hjem fra en ferie til Sicilien for et par år siden. Det blev rigtig lækkert, men hvis man ikke lige ligger inde med citron- og salviesalt, kan almindeligt havsalt også sagtens bruges.

Ingredienser:

  • 1 hel ørred
  • Frisk salvie
  • 1 økologisk citron
  • Salt og peber
  • Olivenolie

Fremgangsmåde:

Vask og rens fisken, særligt i bugen.

Gnid bugen med salt og peber og olivenolie.

Skær citron i skiver, og fyld bugen med citron og salvie.

Gnid fisken udenpå med olie, salt og peber, og sæt i ovnen på 200°. Tilbered i ca. 20 minutter og lad den hvile et par minutter inden den serveres.

Mums!


PRØV OGSÅ
FLÆSKESTEGSSANDWICH
BEARNAISE SAUCE
SURDEJ
FISH ‘N CHIPS – UDEN FRITURE