NICECREAM – BANANIS I ALSKENS AFSKYGNINGER

Bananis nicecream - low FODMAP opskrifter

Jeg fik en åbenbaring af de helt store, da jeg lærte om vegansk is, eller nicecream, som det også kaldes. Nicecream (eller “bananis”, som vi bare kalder der herhjemme, fordi min kæreste synes, at Nicecream lyder irriterende) er mega nemt at lave, og så er det samtidig mega sundt!

Da jeg først fik gang i bananisens mange muligheder (jeg har lovet førnævnte kæreste, at jeg lader være med at kalde det Nicecream fremover), kunne jeg næsten ikke stoppe igen.

Hvorfor, spørger du måske?

Udover at det smager fantastisk, og det er meget sundere end så meget andet dessert med tilsat sukker, så er banan naturligt low FODMAP. Og så bliver det altså ikke meget nemmere!

Så er din base low FODMAP, og det eneste du nu skal er, at tilsætte andre low FODMAP-fødevarer – og så kører bussen.

Jeg har lavet jordbær-bananis med basilikum som du ser herover, eller bananis med hakket mørk chokolade, eller bananis med peanutbutter – mums!

Bananis nicecream - low FODMAP opskrifter

Mulighederne er virkelig uendelige, og derfor giver jeg her bare et par tips til bananis – og så er det bare,at tilføje lige præcis den smag, du bedst kan lide.

Selvom bananis er mega nemt, så er der lige et par småting, der skal være styr på.

Først og fremmest skal din banan være frossen – men det giver jo måske nok sig selv.

Men endnu mere vigtigt er det, at du først fryser bananen(erne) når den er virkelig moden. Altså moden som i med mange mørke pletter eller endnu bedre, helt brun udenpå. Den skal være så mørk, at den med sikkerhed ikke bliver spist. Det skal være den der banan, der altid ligger alene tilbage i frugtskålen, og som ingen gider spise, men som heller ikke er blevet så overmoden, at den er dårlig og skal smides ud. Den banan er helt perfekt og klar til at blive frosset ned.

Du kan sagtens fryse hele bananen, men jeg kan nu godt lide at skære den i små stykker inden.

Og så skal du vælge din plantemælk. Mandelmælk er low FODMAP og naturligt sød, så det er min go-to plantemælk. Den er også naturligt cremet, så det er helt klart mit forslag.

Når du så skal lave din bananis, skal du tilsætte en sjat plantemælk til dine frosne bananer, og så er det bare at gå i gang med at blende. Jeg bruger selv en bamix stavblender, og den kan tage de frosne bananer lige fra fryseren. Det er nok ikke alle apparater der kan det, og så kan det være en god idé at lade dem tø en lille smule inden.

Og så skal du selvfølgelig tilsætte nok plantemælk til at det kan blendes, men ikke så meget, at det bliver flydende. Start med en lille sjat, og prøv dig frem.

Og så skal du bare vælge din yndlingssmag!

Hvis du vil have jordbæris, så er det bare at tilsætte frosne jordbær, ca. 1,5 gang mere end mængde banan. Vi kan godt lide lidt frisk basilikum i vores jordbæris, men det er jo smag og behag.

Du kan også tilsætte en skefuld kakaopulver, så har du chokoladeis. Eller hakket, mørk chokolade. Eller en smule peanutbutter. Jeg er også stor fan af en smule kanel i. Det tror jeg egentlig, jeg snart skal have igen… Og ellers er der jo fri leg med dine yndlingsfrugter eller nødder.

Og endnu bedre: Bananis er jo egentlig bare en tyk og frossen smoothie. Så du kan også spise is til morgenmad… Jeg har ikke været til at stoppe, efter det gik op for mig. Is til morgenmad…

Bare få frosset de overmodne bananer og vælg din yndlingssmag, og spis.

Mums!


PRØV OGSÅ
GRØN SMOOTHIEBOWL
PANNA COTTA MED SALTKARAMEL
VANILJEKRANSE
JORDBÆRKOMPOT MED KNAS