GLUTENFRI NAAN

Naan - low FODMAP opskrift

Disse naan er med spidskommen og hvidløgsolie. Man kan i princippet tilsætte alle slags krydderier eller olier, for at få lige præcis den smagsvariant man har lyst til.

Da de jo er glutenfri er de ikke ligeså “elastiske” og gode til at skovle sovs og ris op med, som de naan jeg har på opskriften med butterchicken. Men de smager rigtig godt, og det er jo egentlig det vigtigste.

Ingredienser:

  • 100 gr. fuldkornsrismel
  • 100 gr. hirsemel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1,5 tsk. salt
  • 1 tsk. knust spidskommen (eller garam masala/koriander/ingefær/tandoori – det er kun fantasien, der sætter grænser)
  • 2 tsk. FiberHUSK
  • 1,5 – 2 dl. lunkent vand
  • 1 lime, saften af
  • 1 spsk. hvidløgsolie

Fremgangsmåde:

Bland de tørre ingredienser (undtagen FiberHusk!) sammen i en skål-

Bland de våde ingredienser sammen i en anden skål, og tilsæt FiberHUSK.

Lad FiberHUSK udbløde i de våde ingredienser i et par minutter og bland de våde og de tørre ingredienser sammen.

Ælt dejen til den er let klistret, og lad den hvile i 10-15 minutter.

Ælt nu dejen i mere rismel på køkkenbordet og del den i 4 lige store stykker.

Form stykkerne flade med hænderne. Drys lidt mere knust spidskommen (eller et andet krydderi) ud over hvert stykke.

Varm olie på en pande og bag hvert naanbrød i et par minutter på hver side ved relativ høj varme. Naanbrødene skal selvfølgelig ikke være sorte, men traditionelt bages de på indersiden af stenovne, så de må godt blive lidt “brændt af”.

Brødene er endnu bedre dagen efter med lidt rester fra aftensmaden, så vær endelig ikke bange for at lave for mange.

Mums!


PRØV OGSÅ
SPAGHETTI MEATBALLS
LANGTIDSKOLDHÆVEDE SPELTBOLLER MED GRØD
RABARBERSAFT
TOMATSALAT