KUNG PAO CHICKEN

Kung Pao Chicken - low FODMAP opskrift

Det her er efterhånden blevet en klassiker hos os, når vi ikke lige ved, hvad vi ellers skal lave. Det er super nemt, og når man først har fået købt de forskellige ingredienser, er det også nemt “lige at smide sammen”.

For denne opskrift har jeg taget udgangspunkt i en opskrift fra foodfanatic.dk. I den oprindelige opskrift skal bruges lys soja, som jeg ikke har haft held med at finde (jeg har måske heller ikke ledt SÅ grundigt, hvis jeg nu skal være helt ærlig). Min version indeholder noget mindre chili end den originale, men hvis man er chili-glad, skal man bare tilsætte ekstra chili efter smag. I mange opskrifter anvendes også hoisin sauce, der dog ikke er tilladt i en FODMAP diæt. Jeg har selv prøvet at tilsætte hoisin sauce i retten uden problemer, men hvis man nemt oplever symptomer, er det bedst at udelade det.

Som tilbehør bruger jeg en asiatisk inspireret spidskålssalat. Selve dressingen er uden FODMAPs, men jeg har ikke kunnet finde oplysninger om, hvorvidt der er FODMAPs i spidskål. Men som det er med det meste kål på en FODMAP diæt, skal man nok være varsom med mængden.

Ingredienser til kyllingen:

  • 2 kyllingebryst, økologisk
  • Hvidløgsolie
  • 1 stort stykke frisk ingefær, revet
  • 1 bundt forårsløg (kun den grønne del)
  • 1 spsk. stødt sechuanpeber
  • 2 friske chili med kerner
  • Peanuts til topping

Ingredienser til marinaden til kylling:

  • 2 spsk. soja (her kan eventuelt benyttes glutenfri soja hvis man oplever symptomer ved normal soja)
  • 2 spsk. risvineddike
  • 2,5 tsk. Maizena

Ingredienser til saucen:

  • 1,5 spsk. soja
  • 1,5 spsk. balsamicoeddike
  • 2 tsk. hvidløgsolie
  • 2 spsk. vand
  • 1 spsk. sukker (hvis man undlader hoisinsauce, kan det være en god idé at tilsætte lidt ekstra sukker i retten)
  • (2 spsk. hoisinsauce)

Ingredienser til spidskålssalat:

  • Spidskål
  • Saften af 1 lime
  • 3 tsk. risvineddike
  • 2 tsk. rørsukker
  • ½ dl. sesamfrø

Fremgangsmåde kung pao chicken:

Start med at blande ingredienserne til marinaden i en skål. Skær kyllingen i små stykker og læg dem i marinaden. Stil skålen i køleskabet.

Snit chilier og forårsløg, og riv den friske ingefær.

Alle ingredienserne til saucen blandes sammen i en skål.

Varm en god sjat hvidløgsolie i en stor pande, og start med at stege peber og chili.

Tilsæt kylling og marinaden.

Tilsæt forårsløg og ingefær.

Tilsæt nu saucen og vend det hele sammen. Lad retten stå og simre i lidt tid, indtil den begynder at blive lækker tyk og nærmest karamelliseret i konsistensen.

Hak peanuts til topping. Server med grove ris og eventuelt lidt lime til at presse ud over retten.

Fremgangsmåde spidskålssalat:

Bland lime, risvineddike og rørsukker i en lille skål.

Skær spidskålen så tyndt som muligt. Det er vigtigt at kålen er skåret meget tyndt, da det gør hele forskellen i forhold til dressingen.

Hæld dressingen ud over spidskålen, og tilsæt sesamfrø.

Mums!


PRØV OGSÅ
BUTTERCHICKEN MED NAAN OG GURKEMEJERIS
YOGHURT-SAUCE MED AGURK OG MYNTE
KOLDE FORÅRSRULLER MED PEANUTDIP
GAI PAD KHING KYLLING