KOLDE FORÅRSRULLER MED PEANUTDIP

Kolde Forårsruller med Peanutdip - low FODMAP opskrift

Hjemme hos os er kolde forårsruller virkelig sund fast food, og i perioder udgør det ret ofte aftensmaden. Vi stiller bare alle ingredienserne frem på spisebordet, og så kan alle få lov til at lave deres egen rulle.

Så er der ingen sure miner, og alle får lige præcis det, de bedst kan lide. Ved friske forårsruller er de friske krydderurter virkelig den helt store smagsgiver, så stil dem bare frem på bordet, og så kan man selv plukke mynthe, basilikum, koriander, eller hvad man ellers kan finde på at putte i rullen.

Ingredienser forårsrulle:

  • 1 pakke rispapir (kan købes i de fleste supermarkeder)
  • Vand
  • Et stort bredt fad, hvor rispapiret kan udblødes i vand. Vi plejer at bruge en pande til formålet.

Ingredienser asiatisk inspireret svinekød:

  • 1 økologisk svinemørbrad
  • 2 spsk. soya (evt. glutenfri)
  • 1 bundt hakkede forårsløg (kun den grønne del)
  • 1 dl. fintrevet ingefær (kan være mindre, hvis man ikke er så vild med ingefær)
  • 2 spsk. hvidløgsolie
  • 2 tsk. fiskesovs
  • 1 finthakket chili

Inspiration til ingredienser til fyld:

  • Frisk gulerod skåret i meget tynde skiver (kan evt. gøres med gulerodsskrælleren)
  • Frisk peberfrugt, skåret i meget tynde skiver
  • Frisk basilikum
  • Frisk mynte
  • Frisk koriander
  • Min asiatisk inspirerede spidskålssalat
  • Frisk spinat
  • Agurk, skåret i meget tynde skiver

Ingredienser til peanutdip:

  • Crunchy peanutbutter, ca. 1 dl (kan købes i de fleste supermarkeder)
  • Saften af 1-2 lime (alt efter hvor meget saft de giver)
  • 1 tsk. rørsukker
  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • 2 tsk. fiskesovs
  • 1 lille rød chili, finthakket (kan udelades, hvis man ikke ønsker en spicy dip)

Fremgangsmåde peanutdip:

Bland alle ingredienserne i en skål. Dippen skal have en blød konsistens, der til at arbejde med, når man gerne vil dyppe de kolde forårsruller i dippen. Derfor kan det være nødvendigt at tilføre lidt mere af de våde ingredienser, for at få den ønskede effekt. Smag til, og stil dippen i køleskabet.

Fremgangsmåde svinekød:

Skær kødet ud i ret tynde stykker. Put kødet i en skål eller i en marinadepose.

Hak forårsløg fint, og skræl og riv ingefær. Tilsæt i skålen.

Hak chili fint, og tilsæt i blandingen.

Bland de våde ingredienser (soya, hvidløgsolie, fiskesovs), og bland det i skålen.

Lad det hele marinere i køleskabet så længe som muligt, og mindst en halv time.

Når kødet har marineret, skal det steges på en varm pande (helst en wok hvis du har sådan en) i hvidløgsolie, til det er gennemstegt.

Fremgangsmåde fyld:

Mens svinekødet marinerer, kan du begynde at forberede ingredienser til fyldet. Det gode ved kolde forårsruller er, at man kan vælge lige præcis de ingredienser man har lyst til den dag.

I forårsrullerne på billedet havde jeg spinat, gulerod, peberfrugt, basilikum og koriander. Man kan også vælge at snitte alle de foreslåede grøntsager fint, og lægge dem separat på et stort fad, og skylle krydderurterne godt, og så stille det hele på bordet, så alle har mulighed for selv at vælge lige de ingredienser, de har lyst til.

Fremgangsmåde forårsruller:

Læg et rispapir i blød. Det skal ligge ca. 10-20 sekunder.

Når rispapiret er blødt op, men stadig en smule stift, tages det op af vandet. Hvis I ruller jeres egne pandekager ved bordet, lægges papiret bare på tallerkenen.

Læg det ønskede fyld midt på rispapiret i en aflang form. Pas på ikke at fylde for meget i.

Fold de to ender ind over fyldet, der hvor fyldet er smallest.

Rul nu rispapiret, så det har form som en forårsrulle.

Mums!


PRØV OGSÅ
FOCCACIA MED OLIVEN
LANGTIDSKOLDHÆVEDE SPELTBOLLER MED GRØD
GRÆSKARSUPPE MED INGEFÆR OG CHILI
FISH ‘N CHIPS – UDEN FRITURE