JORDBÆRKOMPOT MED KNAS

Jordbærkompot med Knas - low FODMAP opskrift

Jordbærkompot er god som smagsgiver på både yoghurt og grød, og hvis man tilføjer knas føles det næsten som at spise dessert.

Det er super nemt at lave hvis man får lyst til lidt ekstra til morgenmaden, eller hvis lækkersulten melder sig hen ad aften.

Ingredienser til kompot:

  • 500 gr. frosne jordbær, gerne optøet (hvis du foretrækker jordbær der ikke har været frosne kan det sagtens lade sig gøre. Jeg foretrækker bare at spise dem som de er, men det er jo en smagssag)
  • 1 spsk. rørsukker
  • Saft fra en halv citron eller efter smag

Fremgangsmåde kompot:

Start med at skære de større jordbær i mindre stykker, så bærrene tilberedes samtidig i gryden.

Fyld en smule vand i bunden af en kasserolle, så bunden lige akkurat er dækket.

Put halvdelen af jordbærrene i gryden sammen med rørsukker. Gryden skal ikke stå på for høj varme.

Når bærrene er ved at bløde lidt ud gryden, tilsættes resten af jordbærrene. Tilsæt også citronsaft. Det er vigtigt at smage her i processen, så blandingen ikke bliver for syrlig.

Når alle bærrene er bløde og det hele har den ønskede konsistens, tages gryden fra varmen.

Ingredienser knas:

  • 50 gr. laktosefri smør
  • 50 gr. usaltede peanuts
  • 50 gr. usaltede macadamianødder
  • ½ dl. rørsukker
  • 1. dl. glutenfri havregryn (man kan også bruge eksempelvis hirseflager eller boghvedeflager, hvis det ikke er nemt at finde glutenfri havregryn. De kan købes i de fleste større supermarkeder)

Fremgangsmåde knas:

Mål smørret af, og læg det i en skål.

Hak peanuts og macadamianødder til en passende størrelse og tilsæt i samme skål som smørret.

Tilsæt nu rørsukker og havregryn, og rør hele blandingen sammen med fingrene.

Steg blandingen på en pande, hvor der ikke er tilsat fedtstof. Bliv ved med at røre i blandingen på panden, indtil det begynder at tage farve og måske “poppe” på panden.

Lad blandingen køle af på et stykke bagepapir. Det kan være nødvendigt at “knuse” blandingen når det er nedkølet.

Spis kompot med knas som det er, eller ovenpå laktosefri yoghurt.

Mums!


PRØV OGSÅ
SPELTBOLLER MED KARTOFLER
INGEFÆRMARMELADE
HAVREBOLLER
AMERIKANSKE PANDEKAGER