JORDBÆR SMOOTHIEBOWL

Smoothie bowl med jordbær - low FODMAP opskrift

Jeg elsker denne her smoothie! De sødeste jordbær, den cremede avocado og den nærmest flødeagtige mandelmælk gør, at det smager ligeså syndigt godt som jordbæris. Og det bedste er, at det ikke er jordbæris, men er super sundt!

Det her var min go to-morgenmad i meget lang tid. Lige i øjeblikket er jeg lidt mere på en gulerodsbolle og et kogt æg, og så laver jeg i stedet en smoothiebowl om aftenen, hvis jeg får lyst til lidt sødt. Søde ting er min største svaghed, og jeg vil hellere prøve at spise en sund smoothie end en pose slik (hvilket jeg også kommer til at gøre tit – lad os nu bare være ærlige). Og når jeg nu synes, at denne her smoothie smager bedre end is, så er det jo ret nemt at vælge den frem for alt muligt andet.

Jeg har bare smidt basis-opskriften her på bloggen, men du kan jo tilføje alt hvad hjertet lyster. Da jeg spiste den som smoothie tilsatte jeg også nogle gange noget frisk babyspinat eller frisk grønkål, for at få lidt flere grøntsager med i min morgenmad. Hvis du er til søde ting, og spiser den som dessert, er en lille bitte smule ahornsirup simpelthen genialt.

Du kan sagtens lave den som en “almindelig” smoothie, som du drikker med sugerør. Men hvis du vil have noget, der er mere måltids- eller is-agtigt, skal du lave en smoothie der har en lidt tykkere konsistens, som du spiser med ske.

Især hvis man vil spise den som dessert er det en god idé at lave den som en smoothiebowl, og det bedste er, at man kan tilsætte mere frugt, knas eller måske hakket mørk chokolade som topping.

Det er nemt, genialt og sundt!

Ingredienser:

  • Ca. 1/4 frisk og god moden avocado
  • Frosne jordbær – omkring 8, alt efter størrelse
  • Mandelmælk

Fremgangsmåde:

Put frosne jordbær og avocado i en høj skål.

Fyld mandelmælk ca. halvt op.

Blend til det hele har en lækker cremet konsistens. Når man spiser det som smoothiebowl skal konsistensen være ret tyk og is-agtig. Hvis du vil drikke den, hælder du mere mandelmælk i.

Smag – skal der mere jordbær i, mere mandelmælk, eller får du lyst til et lille skvæt ahornsirup?

Hæld det i en skål, og tilsæt topping. Er det flere friske jordbær, banan, müsli, mørk chokolade eller kokosdrys?

Spis med ske, mens du glæder dig over alt det sunde du får, mens det smager som om, du spiser den lækreste is.

Mums!


PRØV OGSÅ
FOCCACIA MED OLIVEN
KNÆKBRØD
LANGTIDSKOLDHÆVEDE SPELTBOLLER MED GRØD
GLUTENFRI MORMOR-PANDEKAGER