Ingefærmarmelade er egentlig ikke så populært i Danmark, og det synes jeg er en skam, for jeg elsker ingefærmarmelade og det smager bare så godt på ristet brød med lidt smør under.
Jeg har ikke puttet så meget sukker i, som man ellers ser med marmelade, men som altid kan du jo bare selv justere, hvis du foretrækker en sødere marmelade.
Og så et lille tip: Denne marmelade (når den ikke er for sød) er genial at have i køleskabet, som et ekstra, nemt pift til asiatiske retter og dressinger.
Ingredienser:
- 3,5 dl. friskrevet ingefær
- 5 dl. vand
- Saften fra en halv citron
- 3 dl. rørsukker
- 1 blad husblas
Fremgangsmåde:
Læg husblas i koldt vand.
Skræl ingefær og riv det groft.
Put ingefær, 4 dl. vand og sukker i en gryde, og giv det et opkog. Skru ned, og lad det simre indtil det er kogt ind og er samlet til en lidt tynd marmelade.
Smag til undervejs med citronsaft og tilsæt eventuelt mere sukker eller vand efter smag.
Vrid husblas for vand og tilsæt nu i marmeladen, som tages af blusset.
Vær sikker på, at husblas er rørt helt ud i marmeladen, og hæld nu på glas.
Lad marmeladen køle helt ned inden der puttes låg på.
Mums!