HAVREBOLLER

Påskeferien har vi i denne omgang brugt på at slappe af, sove længe og ordne alle de praktiske og kedelige lejlighedsting, man ikke når i hverdagen.

Vejret har jo desværre ikke været med os denne påskeferie, men så er der jo en god undskyldning for at lade morgenmaden strække sig over et par timer.

Jeg bagte disse havreboller en morgen, og de er altså både nemme og lækre. Sæt dem over til hævning i køleskabet aftenen før, og så kan du stå op til lækre, nybagte boller.

Ingredienser:

  • 200 gr. sigtet speltmel, økologisk
  • 200 gr. glutenfri havremel, økologisk
  • 250 ml. vand
  • 20 gr. gær
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • 1,5 tsk. salt
  • 3 tsk. HUSK Fibre
  • 2 spsk. ahornsirup
  • 150 ml. laktosefri yoghurt
  • 200 ml. glutenfri havregryn, grovvalsede
  • 1 æg til pensling

Fremgangsmåde:

Start med at røre gæren ud i vandet.

Tilsæt så salt, ahornsirup, HUSK Fibre, olie, laktosefri yoghurt. Rør det hele godt sammen, og lad det stå mens du vejer de tørre ingredienser af.

Tilsæt først glutenfri havregryn og rør det godt sammen.

Tilsæt derefter melet lidt efter lidt. Ælt dejen til den slipper skålen, så måske der skal tilsættes mere eller mindre mel.

Når dejen er halvt glutenfri havremel, hæver den ikke ligeså godt som hvis det er rent speltmel. Derfor kan den godt blive lidt tung i det. Et godt tip er at ælte med olie på fingrene i stedet for mel. Det lyder mærkeligt, men det er noget jeg gør virkelig ofte, og resultat er en lettere dej, der ikke får for meget mel med under æltning.

Start hævningen et lunt sted i en halv times tid, og stil så dejen i køleskabet natten over.

Næste morgen tænder du ovnen på 200° varmluft og laver dejen til boller. der bliver ca. 12-14 boller af opskriften.

Pensl boller med æg og strø lidt glutenfri havregryn henover.

Nag i ca. 25 minutter til bollerne lyder hule når man knipser under bunden.

Mums!


PRØV OGSÅ
INGEFÆRMARMELADE
RABARBERSAFT
PORCHETTA
SURDEJ