Græskarsuppe smager fantastisk, og denne variant med ingefær og chili giver lidt ekstra varme i det kolde efterårsvejr. Jeg har tilsat lidt laktosefri creeme cheese, der kan købes i større supermarkeder, men man kan også vælge at tilsætte lidt laktosefri fløde eller creme fraiche i stedet. Hvis man helt vil undgå mælkeprodukter, kan man vælge at lade en kartoffel koge med græskarret, da kartofler også tilfører en lækker cremethed.
Ingredienser:
- 1 hokkaidogræskar
- 1 porre (kun den grønne del)
- 1 dl. friskrevet ingefær
- 1-2 friske chilier, efter smag
- 1 dl. laktosefri creme cheese/fløde/creme fraiche eller 1 kartoffel
- 2 tsk. salt
- Frisk koriander
- Vand
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde:
Vask græskarret godt, og skær det i mindre stykker. Man kan sagtens beholde skrællen på, da den bliver kogt blød og bare tilføjer en god farve til suppen.
Hak porren (kun den grønne del), chilier og riv ingefær fint.
Start med at stege porrer i en gryde. Tilsæt derefter ingefær og chili, og steg tilsidst græskarstykkerne.
Når græskar, ingefær, chili og porrer er stegt i 5-10 minutter, hældes vand over så det hele er dækket. Tilsæt salt. Hvis du vælger at bruge en kartoffel i suppen, skal den tilsættes nu.
Blandingen skal nu koge helt blød. Alt efter hvor store stykker græskar, tager det 20-40 minutter.
Tilsæt nu creme cheese/fløde/creme fraiche og blend hele blandingen med en stavblender.
Smag til med eventuelt yderligere salt og friskkværnet peber og servér med hakket frisk koriander.