CHEESECAKE MED LIME

Cheesecake med Lime - low FODMAP opskrift

Hvem elsker ikke cheesecake? Jeg gør i hvert fald, men det er jo lidt af en udfordring, når man er laktoseintolerant. Man er i hvert ikke så behagelig at dele rum med bagefter, hvis ikke det er en laktosefri udgave.

For mig er cheesecake med lime min yndlings, for det kan jo godt blive en smule tungt i det, og det opvejer lime bare så perfekt.

Derudover er det altså vigtigt hvis man bager sin cheesecake, at den ikke bliver for tør. Tør cheesecake er noget af det mest deprimerende at spise. Denne cheesecake skal ikke bages (bortset fra bunden, selvfølgelig), så her handler det bare om at undgå at få husblas lavet til små vandmænd i kagen.

Men, når det så er sagt, er cheesecake altså virkelig nemt at lave, og det kan jo varieres med alverdens smage.

Ingredienser bund:

  • 120 gr. glutenfri grove havregryn
  • 90 gr. finthakkede usaltede peanuts
  • 100 gr. brun farin
  • 75 gr. smeltet laktosefri smør

Ingredienser fyld:

  • 4 limefrugter, både saft og fintrevet skal
  • 300 gr. laktosefri flødeost
  • 150 gr. rørsukker
  • 4,5 blade husblas
  • 4 dl. laktosefri piskefløde

Fremgangsmåde bund:

Start med at tænde ovnen på 175° varmluft. Sæt en lille gryde med smør på komfuret, og lad det smelte ved lav varme.

Vej derefter havregryn af i en skål. Knus dem evt. lidt med hænderne.

Blend peanuts til en ensartet konsistens.

Tilsæt brun farin og smeltet smør, og rør det hele sammen.

Pres massen ned i en ringform der er ca. 22 cm i diameter.

Bag i en forvarmet ovn på 175 grader varmluft i ca. 20 min.

Lad bunden køle helt af.

Fremgangsmåde fyld:

Start med at lægge husblas i en skål koldt vand.

Riv skallen af limefrugterne.

Pres saften af limefrugter i en stor skål og tilsæt den revne skal.

Tilsæt rørsukker, og lad det opløse sig mest muligt i limesaften.

Rør flødeosten i limesaften, og sørg for, at det hele har en samlet konsistens. Brug eventuelt en elpisker for at få massen så lind som muligt.

Tag husblassen op af vandet og pres væske ud af massen, inden det lægges i en gryde. Smelt husblassen helt ved lav varme under omrøring, og tilsæt det i osteblandingen.

Pisk fløden, og vend det forsigtigt i osteblandingen.

Fordel ostecremen i springformen og stil i køleskabet. Lad hvile i mindst 4 timer. Hvis man har travlt, kan man evt. stille kagen i fryseren en halv times tid, for at speede processen lidt op.

Når kagen er fast, er den klar til at spise.

Mums!


PRØV OGSÅ
DEN MEST SVAMPEDE KANELSNEGLEKAGE I VERDEN
PANNA COTTA MED SALTKARAMEL
RABARBERTÆRTE MED CRUMBLE
GULERODSKAGE