BANANCOOKIES

Banancookies - low FODMAP opskrifter

Jeg fandt på banancookies sådan lidt tilfældigt en dag, hvor jeg havde dej til overs efter jeg havde lavet banankage. Hvordan ender man lige med at have dej til overs til en kage spørger du? 

Det er heller ikke standard for mig skal jeg skynde mig at skrive, men det var altså bare fordi, jeg havde så mange alt for modne bananer liggende, og så skal de jo bruges.

Jeg elsker banankage, men det er altså en kage der kræver meget modne bananer. Ellers bliver det godt nok lidt kedeligt, og kedelig banankage er bare, ja, kedeligt. Så bananerne havde fået lov til at ligge og modne rigtig længe, så de var sådan helt rigtigt brunplettede og småbløde, som bananer til banakage skal være.

Men tilbage til banancookies:

Jeg kan nok ikke tage hele æren for at finde på at lave banancookies. Det var egentlig min kæreste der foreslog det en dag, da jeg havde spildt en halv ubagt banankage på gulvet, og sådan lidt trodsigt forsøgte at bage det, der ikke var faldet på gulvet, færdigt. Overfladen blev ret lækker og crunchy/cheewy – sådan lidt cookie-agtig, som min kæreste sagde.

Nå, nu var der modne bananer i overskud igen, og da der var flere bananer end banankage-opskriften kræver, kastede jeg mig ud i banancookies.

Mit første forsøg blev lidt improviseret og ikke helt perfekt-cookie-agtigt, så jeg har forsøgt at tilpasse og ændre opskriften lidt, så man i stedet får den helt rigtige cookie.

Banancookies - low FODMAP opskrifter

De er lækre, nemme og så kan man endda bilde sig ind at de er småsunde på grund af bananen. Forestiller jeg mig…

Ingredienser:

  • 60 gr. brun farin
  • 60 gr. laktosefri smør
  • 1 æg
  • 1-2 meget moden banan
  • 60 gr. mørk chokolade
  • 80 gr. grovvalsede glutenfri havregryn (erstat evt. 20 gr. havregryn med 20-30gr. hakkede nød efter eget valg)
  • 50 gr. fintsigtet speltmel
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 tsk. salt
  • 1/2 tsk. bagepulver
  • Evt. 1 tsk. kanel

Fremgangsmåde:

Smelt smør og lad det køle ned.

Bland sukker og æg og pisk ca. 5 minutter til det er lyst og luftigt.

Tilsæt smør og pisk videre.

Bland de tørre ingredienser i en anden skål.

Mos banan helt så der ikke er nogen klumper tilbage.

Sigt de tørre ingredienser i sukkerblandingen. Bland det hele forsigtigt sammen med en dejskraber. Pas på med ikke at blande for hårdt, så luften ikke bliver slået ud af de piskede æg.

Hak chokoladen groft.

Tilsæt nu bananmos og hakket chokolade og rør forsigtigt rundt, til det hele er blandet godt sammen.

Form nu cookies på en bageplade med en spiseske – husk at lave god plads mellem dem på bagepladen, for de kan godt flyde lidt ud.

Bag dine cookies ved 175° varmluft i ca. 10-12 minutter.

Lad dem køle af på en rist og spis.

Mums!


PRØV OGSÅ
JORDBÆR SMOOTHIEBOWL
RABARBERTÆRTE MED CRUMBLE
VANILJEKRANSE
JORDBÆRKOMPOT MED KNAS