AMERIKANSKE PANDEKAGER

Amerikanske pandekager - low FODMAP opskrift

Amerikanske pandekager er altid et hit herhjemme. Det er jo lidt af en kaloriebombe, så vi spiser det ikke så tit, men en gang imellem i weekenden bager jeg nogle gode boller og laver amerikanske pandekager. Det hele serveres med masser af god kaffe fra stempelkanden, måske æg og bacon, og bedst af alt, masser af tid.

De morgener ender som regel med at vare et par timer, men når hverdagen som regel er fuld af job og andre projekter, er det dejligt bare at have tid til at lave absolut ingenting.

Disse pandekager er lavet med sigtet speltmel. Sigtet speltmel er tilladt på en FODMAP diæt, men hvis man er i gang med at introducere fødevarer, kan det være en god idé, at holde sig til brød eller boller, der er langtidskoldhævet. Jeg lægger snart en anden opskrift op, der er helt uden hvede.

Ingredienser:

  • 2,5 dl. sigtet speltmel
  • 2,5 dl. laktosefri mælk (kan erstattes med mandelmælk)
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. smagsneutral olie
  • Olie og smør til stegning

Fremgangsmåde:

Bland mel og mælk godt, og sørg for at piske det godt igennem, så der ikke er nogen klumper.

Tilsæt nu æg, sukker, salt, bagepulver og smagsneutral olie.

Varm en pande med olie og smør, og hæld langsomt dej til en pandekage på. Hvis man er forsigtig og hælder langsomt, er det nemmere at få dem tykke. Jeg har ikke en amerikansk pandekagepande, men man kan sagtens få dem tykke og lækre uden.

Steg et par minutter på hver side og læg dem i en stabel.

Server med ahornsirup.

Mums!


PRØV OGSÅ
RAGÙ MED VILDT
STEGT KYLLINGEBRYST MED TRØFFELFRITTER OG GRØNKÅL
VANILJEKRANSE
SHEPHERD’S PIE