TACOS MED OKSEKØD OG BLØDE TACOSKALLER

Tacos med oksekød og bløde tacoskaller - low FODMAP opskrifter

Jeg fik lyst til tacos! Ikke den hurtige version med hakket oksekød og wraps fra supermarkedet – helt rigtige tacos, med langtidssimret oksekød og bløde tacoskaller.

Jeg havde egentlig nok haft lyst til det siden, vi var til madmarked i Kødbyen en lørdag, og fik nogle vildt lækre tacos med oksekød og frisk ananas. Jeg var lidt skeptisk over den friske ananas ovenpå det lækre fyld (jeg havde nok lidt traumer fra barndommens Hawaii-pizza), så jeg spurgte først, om det smagte godt. Manden i boden kiggede bare op og sagde “yes”, sådan helt selvfølgeligt. Så vi fik frisk ananas på vores tacos, og hold da op, hvor var det lækkert!

Frisk ananas er jo low FODMAP, men jeg gik nu alligevel udenom det, da jeg lavede tacos derhjemme. Det var nok mest fordi, jeg ikke helt kunne overskue at stå med en hel ananas, når der bare skulle en lillebitte og meget tynd skive ananas på. Så det blev lidt mere tradionelt med lime og avocado i stedet, men stadig super lækkert!

Vi havde et stykke spidsbryst liggende i fryseren, som jo er rigtig godt til simremad, fordi det er lidt mere fedt i det. Man kan også bruge okseklump eller bov, hvis det er nemmere at få fat på.

Ingredienser krydderier:

  • ½ tsk røget paprika
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ cayennepeber
  • 1 spsk. almindelig paprika
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 1 spsk. stødt koriander
  • 2 tsk. salt
  • Friskkværnet peber

Ingredienser oksekød:

  • Ca. 1½ kg. økologisk spidsbryst
  • 2 spsk. olivenolie
  • Hvidløgsolie
  • 1 bdt. porrer (kun den grønne del)
  • Saft af 2 appelsiner
  • Saft af 2-3 lime
  • 2 dl. oksefond 
  • 400 gr. friske tomater
  • Vand
  • Salt og peber

Ingredienser bløde tacoskaller:

  • 600 gr. sigtet speltmel, økologisk
  • 200 gr. majsmel
  • 1 spsk. salt
  • ½ spsk. bagepulver
  • ½ spsk. smagsneutral olie
  • Ca. 200 ml. vand

Fremgangsmåde kød:

Start med at lave krydderimikset, ved at blande alle ingredienserne sammen i en skål.

Tag så dit spidsbryst og skær i 3-4 mindre stykker, og gnid halvdelen af krydderimikset ind i kødet.

Varm hvidløgsolie op i en stor gryde, og steg kødet til det er brunet på alle sider.

Tag kødet af gryden og læg til side.

Tilsæt mere hvidløgsolie og den grønne del af porrer skåret i mindre stykker. Steg til porrerne er bløde.

Tilsæt så saft af appelsin og lime og lad det hele koge lidt op.

Tilsæt den anden halvdel af krydderimikset i gryden, og lad det hele koge sammen.

Tilsæt nu oksefond og lad det koge mere sammen.

Så er det tid til at mose tomaterne med hænderne og tilsætte det i gryden sammen med kødet.

Fyld vand i til det dækker og lad så simre i 2-3 timer (den sidste halve time uden låg), indtil kødet kan skilles ad med to gafler.

Smag til undervejs og tilsæt evt. lidt mere krydderi, appelsin/limesaft eller salt.

Når kødet er mørt tager du det ud af gryden og lader sovsen koge ind i ca. 25 minutter (mere eller mindre efter din personlige præference) og tilsæt så det revne kød til sovsen.

Giv blandingen 10 minutter mere til at samle ved lav varme, og så er det bare at servere i de bløde tacoskaller.

Fremgangsmåde tacoskaller:

Bland speltmel, majsmel, bagepulver og salt i en stor skål.

Tilsæt olie og derefter vand lidt efter lidt, indtil dejen er nem at ælte med fingrene og slipper skålen.

Lad hæve et lunt sted 1-2 timer.

Rul ud i passende størrelser og steg på panden i smagsneutral olie.

Spis tacos med avocado, laktosefri creme fraiche, salat, cherrytomat, frisk koriander, eller hvad du lige har lyst til.

Mums!

Tacos med oksekød og bløde tacoskaller - low FODMAP opskrift


PRØV OGSÅ
DEN MEST SVAMPEDE KANELSNEGLEKAGE I VERDEN
INDISK INSPIRERET SALAT
BUTTERCHICKEN MED NAAN OG GURKEMEJERIS
VANILJEKRANSE