KNÆKBRØD

Knækbrød - low FODMAP opskrift

Knækbrød er så nemt og lækkert. Jeg er vild med det både som snack om eftermiddagen og med lidt marmelade på om morgenen.

Det kan holde sig så længe hvis man opbevarer det i en lukket beholder, og så kan man sagtens nå at lave en ny omgang om aftenen, hvis man opdager man er løbet tør.

Jeg har brugt smagsneutral olie i denne omgang fordi jeg også spiser dem til morgenmad, men hvis man vælger at bruge dem til snack om eftermiddagen er det lækkert at bruge olivenolie, som et ekstra smagselement.

Jeg har skåret mine ret små, men det bestemmer du bare selv alt efter behov og temperament. Opskriften giver to bageplader.

Ingredienser:

  • 200 gr. sigtet speltmel
  • 1 1/4 dl. smagsneutral olie
  • 50 gr. grovvalsede glutenfri havregryn
  • 50 gr. rød quinoa
  • 50 gr. quinoaflager
  • 50 gr. risflager
  • 50 gr. hirseflager1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. salt
  • 2 dl. vand

Fremgangsmåde:

Bland alle de tørre ingredienser i en skål.

Tilsæt olien og bland det hele sammen.

Tilsæt vand lidt efter lidt. Du skal sikkert ikke bruge alt vandet, så lad være med at hælde det hele i på en gang.

Ælt det hele sammen, så det er en ret fast dej.

Rul dejen tyndt ud på et stykke bagepapir.

Skær dejen ud med en kniv i passende stykker.

Læg bagepapiret på en bageplade, og pensl med æg, vand, mælk eller hvad du nu lige har.

Bag hver plade for sig i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter, til knækbrødene er gyldne.

Lad dem køle af på en rist.


PRØV OGSÅ
FLÆSKESTEGSSANDWICH
RABARBERTÆRTE MED CRUMBLE
BUTTERCHICKEN MED NAAN OG GURKEMEJERIS
TOMATSALAT