GULERODSKAGE

Gulerodskage - low FODMAP opskrift

Her er opskriften på verdens bedste gulerodskage! Den er både velegnet til en FODMAP-fri, glutenfri og laktosefri kost, og så smager den simpelthen fantastisk.

Som I måske kan se på billedet, er jeg personligt stor fan af creeme cheese-frosting – faktisk så meget, at jeg har lavet dobbelt portion. Man kan sagtens nøjes med den halve mængde, hvis man ikke er helt så vild med glasuren, som jeg. Jeg lavede glasuren lidt på gefühl, og derfor er målene for citron og flormelis ikke helt præcise. Jeg kan godt lide min til den syrlige side, men man kan jo bare tilsætte mere flormelis, hvis man foretrækker en sødere glasur.

Ingredienser gulerodskage:

  • 4 æg (jeg bruger økologiske)
  • 3 dl smagsneutral olie (jeg brugte økologisk rapsolie)
  • 450 gr. brun farin (ja – jeg mener virkelig 450 gram)
  • 250 gr. majsmel (jeg havde en smule almindelig majsmel og brugte fuldkornsmajsmel for resten. Det fungerede fint)
  • 300 gr. økologiske gulerødder, groftrevet
  • 2 tsk. bagepulver
  • 4 måleske HUSK fibre
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk stødt nellike
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 100 gr. hasselnødder, groft hakket og kort ristet på panden

Ingredienser frosting:

  • 400 gr. laktosefri creeme cheese (kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder)
  • Ca. 7 tsk citronsaft
  • Ca. 120 gr. flormelis
  • 2 vaniljestænger
  • Revet citronskal fra ca. 2 citroner

Fremgangsmåde:

Bland æg, olie og brun farin sammen i en stor skål og rør det helt sammen.

Bland derefter mel, bagepulver, HUSK fibre, kanel, nellike og ingefær sammen for sig, og tilsæt i den våde masse.

Skræl og riv gulerødder groft. Hak hasselnødder groft og rist dem kort på panden. Gulerødder og hasselnødder tilsættes nu resten.

Klip en stykke bagepapir ud, så det har samme størrelse som bunden af din springform. Min er ca. 24 cm. i diameter.

Hæld kagedejen ned i springform, og sæt ind i en kold ovn. Bag på varmluft på 180° i ca. 70-80 minutter, alt efter ovntype og størrelse på springform. Begynd eventuelt at holde øje med kagen efter en time i ovnen for at være sikker.

Lad nu kagen køle helt af.

Mens kagen køler, kan du begynde at lave din frosting.

Bland creeme cheese, citronsaft, vaniljekorn, flormelis og ca. 1/3 af den revne citronskal sammen, og pisk massen luftig med en el-pisker. Smag til, og tilsæt eventuelt mere flormelis eller citronsaft alt efter hvordan man foretrækker sin glasur.

Når kagen er kølet helt af, kan du befri den fra springformen. Del nu kagen i to “kagebunde”, og fordel ca. 1/3 af din frosting mellem de to lag. Læg nu de to bunde sammen, og fordel resten af din frosting oven på kagen. Pynt med resten af den revne citronskal.


PRØV OGSÅ

INDISK INSPIRERET SALAT
STEGT KYLLINGEBRYST MED TRØFFELFRITTER OG GRØNKÅL
SNAPS
KOLDE FORÅRSRULLER MED PEANUTDIP